Gör en utflykt och besök
Sveriges äldsta väveri

 

Fynda ekologiska presenter vävda i vårt väveri i Horred

I butiken finner ni ett stort prima sortiment av textila kollektioner från Ekelunds Väveri. Vi har även en stor outletförsäljning med utgående mönster, 2-sortering och vävgarner. Lekhörna för barnen, museum, café och restaurang. Gratis fabriksvisning.

 

ÖPPETTIDER

 

Vardagar: 11-17        Lördagar: 10-14     Söndagar: Stängt

Kaféet stänger 30min före butiksstängning

Fabriksförsäljning

Välkomna till Horreds hjärta, Ekelundhuset. Här finner ni ett stort prima sortiment av textila kollektioner från oss. Vi har även en stor outletförsäljning med utgående mönster, 2:a-sortering, designprover och vävgarner. I butiken har vi även lekhörna för de minsta och museum. Nyfiken på vår tillverkning? En trappa ner finner ni väveriet, där har ni möjlighet att komma riktigt nära och ställa frågor till personalen.
 

Café 

Ekelundhuset är mer än bara shopping! I vårt café kan ni unna er en gofika eller en lättare lunch. Här finner ni småkakor & kondiskakor från Lilla Träslövs Finbageri i Varberg.
Våra luncher är egenkomponerade och favoriten är utan tvekan vår Älgfärslasagne som funnit på menyn under flera års tid! Under sommarsäsongen erbjuder vi även kulglass från SIA Glass.
 

Väverivisningen

Från butiken kan du också välja att gå vår uppskattade väverivisning. Här kan du följa hela processen från garn till färdiga vävnader. Rundvandring ger dig också möjlighet att träffa oss alla som jobbar här på Ekelund och ställa frågor runt vävkonstens olika delar i ett modernt väveri.

Väverivisning erbjuds månd-torsd.kl. 11-15 samt fredagar kl. 11-12.30
Väverivisningen är en uppskattad upplvelse som tar ca 30min. Ni går själva runt i fabriken. Vid varje arbetsstation finns skyltar som beskriver vad som utföres. Vi som arbetar i produktionen är era guider, vi visar och berättar gärna om vårt hantverk. Vid större sällskap (15+ pers) var vänligen att meddela ankomsttid till oss i god tid, för övriga mindre sällskap behövs ej bokning.

Ekologiska garner i lin & bomull

I vår butik kan du även se och handla av vårt breda sortiment av ekologiska bomulls-garner.
Genom våra stora inköp av garn till produktionen så får vi bra inköpspriser vilket gör att vi kan sälja ekologiskt odlad bomull till mycket bra priser, ungefär samma priser som vad normalt odlad bomull erbjudes på marknaden för handvävningsgarner. Beställ via menyvalet "Vävgarner" i huvudmenyn,

butiken@ekelunds.se, 0320 - 80 001, Varbergsvägen 442 - 519 30 Horred

Bussresor

Att komma till Ekelund och få uppleva svensk textiltillverkning idag är ett mål och en upplevelse med många delar.

Vår butik med café och restaurang tar emot er och kan vid ankomst erbjuda allt från en lättare fika till luncher.
För att få en inblick i företaget och dess historia kan vi erbjuda föredrag med inspirerande detaljer om vårt arbete här i textilbygden. Efter vårt föredrag är det tid att uppleva på egen hand. Väverivisning sker för alla grupper och börjar vid vår äldsta jacquardvävstol från 1850-talet.
Sedan går visningen vidare och man får uppleva svensk textiltillverkning av idag.
Efter avslutad visning besöker man vår moderna butik där man kan fynda bland II-sortering och designprover.