Vår designfilosofi

 När vi tar fram nya produkter utgår vi alltid från att de ska tåla att användas, och älskas i många år framöver. Som Mormorsduken, skapad tidigt 1700-tal och som fortfarande är en klassiker i kollektionen. Det innebär kvalitet som känns, men som också har en självklar plats i vardagen. Ofta jobbar vi med halvlinne (bomull och lin), för att få fram användbara produkter som kräver minimalt med skötsel. Designmässigt utgår vi från och värnar om traditionella mönster och ger dem en uppdaterad version genom skandinaviska aktuella formgivare.

Vi läser av samtidens strömningar för att skapa nutida textilkonst. Vi är inte rädda för stilblandningar. Ekelunds stil är tidlös och personlig, gärna med mönster ur vår skandinaviska textiltradition. Formgivning för alla, vackrare var dag!

Det högre syftet med vår design är att skapa möns-ter och produkter som älskar att användas. Vi värnar om svenskt hantverk och vill därför ge det en samtida användning. Textilierna är i 100 procent ekologiskt naturmaterial av högsta kvalitet. Inom våra produktlinjer ryms både klassiska finrumsdukar och samtida uttryck för var dags användning och linjer som sticker ut designmässigt. Det finns helt enkelt en Ekelund för varje tillfälle och varje stämning. 

@ekelundweavers på instagram

Hashtagga dina bilder med #ekelund för repost