BETALNING

Vi erbjuder våra kunder följande betalningssätt:
En betallösning med Kortbetalning via Klarna checkout

En betallösning via Klarna Checkout som erbjuder: 
Kortbetalning, faktura, delbetalning, direkt betalning till bank och kortbetalning.


KLARNA CHECKOUT

Klarna Checkout erbjuder dig en anpassad och trygg betalningsupplevelse varje gång du handlar.

Klarna Checkout identifierar dig med hjälp av den information du anger när du handlar och vid behov med hjälp av information från leverantörer. Klarna Checkout garanterar dina varor.

Du behöver alltså aldrig betala om du inte har fått dina varor. Genom Klarna Checkout erbjuds du olika alternativ för betalning av köp som görs hos anslutna butiker. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder.
Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov av det betalningsalternativ du valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Efter att du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig.

Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom delbetalning, direktbetalning via bank eller betalning med kort.

Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod. Genom att ange eller efterfråga information i Klarna Checkout godkänner du våra användarvillkor och vår användning av dina personuppgifter enligt vad som framgår i villkoren.

Läs mer om Klarnas villkor


KORT OM BETALNING MED FAKTURA

Om du inte vill betala direkt med kort kan du välja faktura som betalningssätt. Samtliga fakturaorder genomgår en sedvanlig kreditupplysning innan köpet godkänns. Denna utförs automatiskt och betyder att ingen konkret kreditförfrågan registreras. För att fakturaköp skall godkännas för dig som privatperson kräver vi att du inte har några betalningsanmärkningar samt att din deklarerade årsinkomst uppnår en viss nivå. Utöver denna automatiska kreditupplysning förbehåller vi oss rätten att göra manuella bedömningar i enskilda fall.

När dina varor skickats från oss får du en faktura på e-post till samma e-postadress som du angivit vid beställningen. Tänk på att betala fakturan i rätt tid. Du undviker då extra kostnader i form av påminnelseavgifter m.m. Väljer du att betala mot faktura tillkommer en fakturaavgift med 40 kronor.

Läs Villkor för Betalning mot faktura via Klarna


KORT OM DELBETALNING

Vi erbjuder tillsammans med Klarna delbetalningsmöjligheter. Samtliga fakturaorder genomgår en sedvanlig kreditupplysning innan köpet godkänns. Denna utförs automatiskt och betyder att ingen konkret kreditförfrågan registreras. För att fakturaköp skall godkännas för dig som privatperson kräver vi att du inte har några betalningsanmärkningar samt att din deklarerade årsinkomst uppnår en viss nivå. Utöver denna automatiska kreditupplysning förbehåller vi oss rätten att göra manuella bedömningar i enskilda fall.

Kreditlimit efter kreditprövning
Betalningsmodell 50 SEK/mån eller minst 1/24-del av den kvarvarande skulden per månad
Uppläggningsavgift 0,00 SEK
Aviavgift 29 SEK / månad
Årsränta f n 19,90 %
Läs Villkor för Delbetalning med Klarna Konto
Har du frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna AB på 08-120 120 10. De har öppet vardagar mellan 08.30 – 20.00 och helger 10.00 – 17.00. Du kan även skicka e-post till info@klarna.se.

FÖRETAGSINFORMATION

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB
Organisationnummer: 556313-2231
Kontakt: info@ekelunds.se alt. 0320 – 20 90 00

 

RETURER

Om något är felaktigt med din produkt så ska du alltid ta kontakt med vår kundservice först. Du når oss på info@ekelunds.se eller telefonnummer 0320 - 20 90 00

ÅNGERRÄTT

Vi erbjuder en ångerrätt på 14 dagar. Det innebär att du kan skicka tillbaka dina varor 14 dagar efter det att du har fått dem levererade. För att kunna återlämna varorna måste de vara i oförändrat skick och i originalförpackning om sådan finns. Returfraktsedel skickas med i ditt paket vid beställning. Vid användande av returfraktsedel faktureras du som kund 55:- (Gäller ej vid reklamation).

Vid ångrat köp står du själv för kostnad för returfrakten (55:-), frakt som bekostats utav kunden själv ersätts inte i efterhand. Skicka alltid med en kopia på ditt kvitto och fyll i returlappen när du vill göra en retur till Ekelund.

För att förhindra transportskador på produkten ska du packa produkten väl, vi ersätter inte transportskador. Varor som skickats i originalförpackning med ytterkartong skall skickas tillbaka på samma sätt.

Är varan skrymmande eller om vikten på paketet överstiger vad som tas emot på ett utlämningsställe kommer du även att bli debiterad en upphämtningskostnad.

Öppet köp gäller ej vid köp av presentkort.

Efter det att du har skickat tillbaka varan oanvänd i originalförpackning återbetalar vi dig senast inom 14 dagar. 
 

FEL VID LEVERANS ELLER REKLAMATION

Vid en reklamation eller om du mottagit felaktig produkt vill vi att du först kontaktar vår kundservice och informerar oss vad som har hänt.

Vi står för fraktkostnaden tillbaka till oss. Frakt som bekostats utav kunden själv ersätts inte i efterhand.

Packa produkten väl, vi ersätter inte transportskador som uppstår på grund av dåligt packade varor. Varor som skickats i originalförpackning med ytterkartong skall skickas tillbaka på samma sätt. Allt för att undvika transportskador på produkten.

TRANSPORTSKADOR

Är ditt paket och/eller innehållet skadat när du mottagit det, anmäl det genast på platsen till transportören. Upptäcker du skadan när du har öppnat paketet så kontaktar du vår kundservice och informerar oss om vad som har hänt.

När du återsänder varor till oss står du själv för transportrisken. Om en produkt skulle vara skadad när den levereras till dig. Ta alltid kontakt med kundservice först, så hjälper vi dig!

FORCE MAJEURE

Vi är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

RESERVATIONER

Vi reserverar oss för eventuella faktafel i produktinformation och priser som finns på vår hemsida och även för att de produktbilder vi visar inte alltid överensstämmer i färgnyanser och/eller proportioner med den verkliga varan. Produktbilder på din dator kan uppfattas felaktigt eller avvikande beroende på vilken dator och dataskärm du har samt vilka inställningar som din dator har.

Vi svarar inte för skador på annan egendom än levererad produkt, ej heller för skador som åsamkats tredje man på grund av den felaktiga produkten eller andra följdskador eller indirekta skador.

GARANTIER

Vi lämnar 1 års fabriksgaranti för tillverkningsfel på samtliga av våra produkter om inget annat anges för respektive produkt

 

PERSONUPPGIFTER

När du handlar i vår webbshop uppger du information som namn, adress, e-postadress och telefonnummer, och i samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi behandlar dina personuppgifter med högsta försiktighet och garanterar, i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL 1998:204), att Dina kunduppgifter endast används av vår butik. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta då vår kundservice.

 

FÖRETAGSINFORMATION

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB

Organisationnummer: 556313-2231

Kontakt: info@ekelunds.se alt. 0320 – 20 90 00

 

COOKIES

Hemsidan och webbshoppen nyttjar cookies, (kakor) för att:

  • Spara kundkorgens innehåll mellan sidvisningar/besök.
  • Spara tidigare sidvisningar för att påverka framtida sidvisningar.
  • Presentera kunden med innehåll i viss ordning eller efter vissa kriterier.
  • Komma ihåg användaren mellan besök.
  • Samla generell besöksstatistik.

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas.

Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

 

FÖRETAGSINFORMATION

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB

Organisationnummer: 556313-2231

Kontakt: info@ekelunds.se alt. 0320 – 20 90 00

 

FRAKT & LEVERANS

Från vårt centrallager i Horred levererar vi din order så fort som möjligt efter att vi fått din beställning, detta innebär att vi oftast skickar den samma dag eller dagen efter. Du får din beställning inom 1 - 4 dagar beroende på ditt val av leveranssätt. I dagsläget fraktar vi endast varor inom Sverige. 

Om en produkt är slut i vårt lager meddelar vi en ny beräknad leveranstid via e-post eller telefon.

Leveranserna sker med PostNord och till deras utlämningsställen eller direkt hem till din adress beroende på valt leveranssätt.

Ange ett mobilnummer så att PostNord kan avisera dig via SMS när godset finns att hämta på deras utlämningsställe. Får man inte kontakt via SMS kontaktar man per post/avi. 

Fraktkostnaden är 59 kr (med postpaket eller brev).
Fraktfritt vid köp över 330 kr.

För outlösta paket debiterar vi 150 kr för att täcka våra frakt- och administrationskostnader.

Vi levererar inte till personer under 18 år utan målsmans tillåtelse.

ANNAN LEVERANSADRESS

Vill ni att paketet ska skickas till en annan adress ska du ange detta vid beställningen. Vid annan leveransadress kan man inte välja Klarna faktura eller Klarna delbetalning som betalningssätt.

LEVERANSER UTOMLANDS

I dagsläget fraktar vi endast varor inom Sverige. 

 

 

FÖRETAGSINFORMATION

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB

Organisationnummer: 556313-2231

Kontakt: info@ekelunds.se alt. 0320 – 20 90 00