Varukorg

Ångerrätt & Returvillkor

Returer

Om något är felaktigt med din produkt så ska du alltid ta kontakt med vår kundservice först. Du når oss på info@ekelunds.se eller telefonnummer 0320 - 20 90 00

Ångerrätt

Vi erbjuder en ångerrätt på 14 dagar. Det innebär att du kan skicka tillbaka dina varor 14 dagar efter det att du har fått dem levererade. För att kunna återlämna varorna måste de vara i oförändrat skick och i originalförpackning om sådan finns. Returfraktsedel skickas med i ditt paket vid beställning. Vid användande av returfraktsedel faktureras du som kund 55:- (Gäller ej vid reklamation).

Vid ångrat köp står du själv för kostnad för returfrakten (55:-), frakt som bekostats utav kunden själv ersätts inte i efterhand. Fyll i returlappen när du vill göra en retur till Ekelund.

För att förhindra transportskador på produkten ska du packa produkten väl, vi ersätter inte transportskador. Varor som skickats i originalförpackning med ytterkartong skall skickas tillbaka på samma sätt. Är varan skrymmande eller om vikten på paketet överstiger vad som tas emot på ett utlämningsställe kommer du även att bli debiterad en upphämtningskostnad. Öppet köp gäller ej vid köp av presentkort. Efter det att du har skickat tillbaka varan oanvänd i originalförpackning återbetalar vi dig senast inom 14 dagar.

Fel vid leverans eller reklamation

Vid en reklamation eller om du mottagit felaktig produkt vill vi att du först kontaktar vår kundservice och informerar oss vad som har hänt.

Vi står för fraktkostnaden tillbaka till oss. Frakt som bekostats utav kunden själv ersätts inte i efterhand.

Packa produkten väl, vi ersätter inte transportskador som uppstår på grund av dåligt packade varor. Varor som skickats i originalförpackning med ytterkartong skall skickas tillbaka på samma sätt. Allt för att undvika transportskador på produkten.

Transportskador

Är ditt paket och/eller innehållet skadat när du mottagit det, anmäl det genast på platsen till transportören. Upptäcker du skadan när du har öppnat paketet så kontaktar du vår kundservice och informerar oss om vad som har hänt.

När du återsänder varor till oss står du själv för transportrisken. Om en produkt skulle vara skadad när den levereras till dig. Ta alltid kontakt med kundservice först, så hjälper vi dig!

Force majeure

Vi är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella faktafel i produktinformation och priser som finns på vår hemsida och även för att de produktbilder vi visar inte alltid överensstämmer i färgnyanser och/eller proportioner med den verkliga varan. Produktbilder på din dator kan uppfattas felaktigt eller avvikande beroende på vilken dator och dataskärm du har samt vilka inställningar som din dator har.

Vi svarar inte för skador på annan egendom än levererad produkt, ej heller för skador som åsamkats tredje man på grund av den felaktiga produkten eller andra följdskador eller indirekta skador.

Garantier

Vi lämnar 1 års fabriksgaranti för tillverkningsfel på samtliga av våra produkter om inget annat anges för respektive produkt.

 

Företagsinformation

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB
Organisationnummer: 556313-2231
Kontakt: info@ekelunds.se alt. 0320 – 20 90 00