Ekelund, Linneväveriet I Horred AB

Ekelund är Sverigies äldsta väveri med textila anor från 1400-talet och som företag sedan 1692. Hantverksmässigt tillverkad textil i tidlös formgivning i vår fabrik i Horred på svenska västkusten. All produktion i väveriet sker i vår egna fabrik. Vi importerar garner, därefter väver vi, bereder och konfektionerar. Maskinparken består av den senaste teknologin som hanteras effektivt av våra stolta yrkeshantverkare. Idag hittar man våra produkter runt om i hela världen - från mindre butiker till stora kedjor, både fysiska butiker och onlinehandlare. Vi är knappt 30 anställda som tillsammans sköter hela kedjan i bolaget, från design till färdig produkt, kundservice & ekonomi.

Vägg i vägg med fabriken hittar du vår butik med våra aktuella kollektioner samt en stor outletförsäljning av utgående produkter. Här kan du även besöka vår egna utställning och museum. Och för dig som är nyfiken på hur det går till när våra textilier skapar - ta en gratis väverivisning och följ vårt team och se hur produkterna växer fram. Hungrig? Ta en bit mat eller fika i vårt café, även de i samma byggnad. Ekelund i Horred är med andra ord väl värt sitt besök - kom hit du också.
Här kan du läsa mer om våra öppettider mm. 

 

Mission

Genom att erbjuda produkter som ligger rätt i tiden blir vi ett valbart alternativ. Med inspiration från skandinavisk mönsterskatt och natur skapas kvalitativa användbara produkter för dagens och morgondagens konsumenter. Vi stödjer svenskt hantverkstradition och gör den tillgänglig för fler, genom intressanta designsamarbeten.
Vi behåller tillverkningen med moderna vävtekniker hemma
i Horred, Sverige.Vi tar ansvar för en hållbar framtid.

Vision

Vi är ett globalt varumärke med rötterna i svensk formtradition. Vi skapar inspirerande design som väcker hemlängtan var dag, både nu och i framtiden.

Samtida. Hållbara. Äkta

Samtida

Vi följer med vår tid, är öppna för nya intryck och är lyhörda för våra användare. Vi skapar eftertraktade produkter som ger inspiration till att skapa ett personligt, 
levande hem var dag som fest. Det innebär också att vi tar
fram mönster med ett samtida uttryck, i lättskötta kvaliteter. Idag tar vi en aktiv del av utvecklingen genom att se hur vi kan använda alternativa råvaror såsom fibrer av biomassa i framtiden.

Hållbara

Miljömärkta ekologiska produkter av naturmaterial i hög kvalitet bidrar till ett hållbart synsätt. Fabriken ger ingen överproduktion, eftersom vi har kontroll över hela produktionskedjan och möjlighet att ständigt anpassa
produktionen till efterfrågan. Målet är att varje Ekelundprodukt ska ge ett bestående värde, såväl emotionellt som funktionellt. Ju mer produkterna
används desto bättre blir det för miljön. 

Äkta

Vi lever som vi lär. Ekelund spelar en viktig roll i bygdens utveckling och bidrar till Tygrikets dragningskraft. Alla produkter vävs i fabriken i Horred av medarbetare med kunnande och passion. Vår långa tradition och hantverksskicklighet följer med vårt varumärke och våra produkter. Från designskiss till färdig produkt drivs vi av stort engagemang och tar ett unikt ansvar för hela kedjan från tillverkning till konsument.
 

Gör det rätta, även när ingen ser på.

Äkta är att göra det rätta, även när ingen ser på
Ekelund var ett av världens första textila företag som blev miljömärkt 1995 med Bra miljöval. Sedan dess har miljötänket följt med i allt vi har gjort. Allt i vår tillverkning är ekologiskt, GOTS-certifierat och 100% svensktillverkat i Horred. 

Tillverkningen inom egna väggar
I en tid där en stor del av sömnadsindustrin förläggs utomlands, har vi med stolthet valt att behålla tillverkningen inom våra egna väggar. Dels för att säkerställa kvalitet och kontroll på produktionen, men också för att behålla arbetstillfällen i Horred och minimera transporter. Vår dedikerade personal hanterar alla ordrar manuellt. Denna noggrannhet säkerställer att varje produkt paketeras med rätt mått, utan onödig utfyllnad och med en oöverträfflig personlig service för dig som kund.

Företagsuppgifter

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB
Organisationsnummer: 556313-2231
Adress: Varbergsvägen 442, 519 30 Horred, Sverige
E-post: info@ekelunds.se
Telefonnummer: 0320-209 000 
Momsnummer: SE556313223101