Ekelund, Linneväveriet i Horred AB

Ekelund är Sveriges äldsta väveri med textila anor från 1400-talet och som företag sedan 1692. Hantverksmässigt tillverkad textil i tidlös formgivning i vår fabrik i Horred på svenska västkusten. All produktion i väveriet sker i vår egna fabrik. Vi importerar garner, därefter väver vi, bereder och konfektionerar.
Idag hittar man våra produkter runt om i hela världen - från mindre butiker till stora kedjor, både fysiska butiker och onlinehandlare. Vi är knappt 30 anställda som tillsammans sköter hela kedjan i bolaget, från design till färdig produkt, kundservice & ekonomi.

1878 skapades vår första leverans till det svenska kungliga hovet och Gustav V och fortsätter så än idag. Att vara kunglig hovleverantör är en prestigefylld utmärkelse vi bär med stolthet.


Vägg i vägg med väveriet hittar du vår butik med våra aktuella kollektioner samt en stor fabriksförsäljning. Här kan du även besöka vårt museum. Och för dig som är nyfiken på hur det går till när våra textilier skapar - ta en gratis väverivisning och följ vårt team och se hur produkterna växer fram. 

 

Mission

Genom att erbjuda tidlösa produkter som speglar samtiden, positionerar vi oss för den medvetna konsumenter. Inspirerade av den skandinaviska designskatten och den naturliga skönheten i vår omgivning, skapar vi högkvalitativa och användbara textilier för både dagens och morgondagens hem.
 

Vision

Ekelund står som en stolt symbol för en global närvaro förankrad i den rika svenska formtraditionen. Vår designfilosofi är enkel men djupgående: att skapa inspirerande och tidlösa mönster som väcker en känsla av hemlängtan, varje dag, för både nuvarande och framtida generationer.

Samtida

I Ekelunds värld är varje dag en möjlighet att växa och förnya. Med en fot i tradition och en i framtiden, anammar vi tidsandan, är alltid öppna för nya idéer och lyhörda för våra kunders önskemål.

Vi förnyar ständigt vårt sortiment med mönster som speglar samtiden och vår strävan är att ständigt ligga i framkant.
Vi eftersträvar: en smidig samexistens mellan tradition och innovation, där varje fiber vi väver är ett steg mot en mer hållbar och inspirerande värld

Hållbara

Våra miljömärkta och ekologiska produkter, tillverkade av noggrant utvalda naturmaterial  är hjärtat i vårt hållbara synsätt. Och genom att ha full kontroll över hela produktionskedjan, kan vi ständigt finjustera vår tillverkning för att matcha efterfrågan och stå fri från överprouktion. 

Med varje användning blir våra textilier inte bara mjukare och mer inbjudande, de berättar en historia. En historia om omsorg, om tradition och om ett löfte till kommande generationer. Detta är vårt sätt att ge tillbaka, vårt sätt att säkerställa att varje produkt vi skapar inte bara tjänar nuet, utan också framtiden

Äkta

Ekelund är mer än ett företag, det är en levande tradition, rotad i det natursköna Horred, i hjärtat av Viskadalen. Vi är måna om att bidra till bygdens utveckling och att nära arbetstillfällen på orten.

Varje produkt som vävs i vår fabrik är en hyllning till kunskap, passion och hantverksmässighet. Från första strecket på designskissen till den sista detaljen på den färdiga textilen. Vi tar ett unikt ansvar för hela kedjan och garanterar att varje Ekelundprodukt är en ambassadör för vårt arv, vår kvalitet och vårt löfte till framtiden.

 

Gör det rätta, även när ingen ser på.

Äkta är att göra det rätta, även när ingen ser på
Ekelund var ett av världens första textila företag som blev miljömärkt 1995 med Bra miljöval. Sedan dess har miljötänket följt med i allt vi har gjort. Allt i vår tillverkning är ekologiskt, GOTS-certifierat och 100% svensktillverkat i Horred. 

Tillverkningen inom egna väggar
I en tid där en stor del av sömnadsindustrin förläggs utomlands, har vi med stolthet valt att behålla tillverkningen inom våra egna väggar. Dels för att säkerställa kvalitet och kontroll på produktionen, men också för att behålla arbetstillfällen i Horred och minimera transporter. Vår dedikerade personal hanterar alla ordrar manuellt. Denna noggrannhet säkerställer att varje produkt paketeras med rätt mått, utan onödig utfyllnad och med en oöverträfflig personlig service för dig som kund.

Företagsuppgifter

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB
Organisationsnummer: 556313-2231
Adress: Varbergsvägen 442, 519 30 Horred, Sverige
E-post: info@ekelunds.se
Telefonnummer: 0320-209 000 
Momsnummer: SE556313223101