Välkommen till familjen Ekelund.

Hur ska ett varumärke som funnits i hundratals år, fortsätta att tilltala den moderna människan – dagens konsument? Kanske är det en än större utmaning idag, när slit och släng är normen. Vi möts alla av ett överflöd av budskap och utbud, varje dag. Därför ställer vi på Ekelund oss den självklara frågan: hur fortsätter vi, ett familjeföretag med anor från 1600-talet, att hålla oss aktuella? Vi vet redan svaret.

Vi vet att vår kvalitetstextil och vårt varumärke med sina goda värden fyller ett syfte även idag. Människor värdesätter ett hållbart alternativ. Både idag och kanske i än högre grad i morgon. Företaget Ekelund kommer från Viskadalen, en bygd präglad av envishet, sammanhållning och entreprenöranda. Eftersom tillverkningen sker hos oss här i Horred har vi full kontroll på varje led i produktionen. Vi vågar stå för kvalitet, hållbarhet och förnyad tradition. Och när vi kombinerar dessa värden med ett samtida uttryck och sortiment som ligger rätt i tiden, får vi produkter som hittar en naturlig plats i människors vardag.

Våra produkter hjälper till att skapa vackra och älskade hem - vi skapar hemlängtan.

 

 

 

 

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB

 

Ekelund grundades 1692 och är till 100% ägt av familjen, Christer och Margareta Ekelund samt barnen Per och Pia Ekelund. Företaget ligger i Horred på svenska västkusten
60 km sydöst om Göteborg, en bra lokalisering med bara ca 30 minuters bilresa från Landvetters flygplats. All produktion sker i vår egna fabrik i Horred.
Vi importerar garner, därefter väver vi, bereder och konfektionerar. Maskinparken består av den senaste teknologin som hanteras effektivt av våra stolta yrkeshantverkare.

 

 

@ekelundweavers på instagram

Hashtagga dina bilder med #ekelund för repost