Gör en utflykt och besök Sveriges äldsta väveri!

Fynda ekologiska presenter vävda i vårt väveri i Horred I butiken finner ni ett stort prima sortiment av textila kollektioner från Ekelunds Väveri. Vi har även en stor outletförsäljning med utgående mönster, andrasortering och vävgarner. Är barnen med har vi en lekhörna för dem, ett café och restaurang till de hungriga och även vårt museum. Om du är nyfiken på hur det ser ut när produkterna du handlar hos oss tillverkas kan du även få en fabriksvisning, gratis givetvis. 

Välkommen! 

Öppettider för butiken


Vardagar: 11-17 
Lördag: 10-14
Söndag: Stängt

Söndagsöppet: 11-15 mellan 12/6-14/8
Kristihimmelfärds dag och Nationaldagen har vi öppet 10-14


Caféet stänger 30 minuter innan butiken.

Fabriksförsäljning / Outlet

Välkomna till Horreds hjärta, Ekelundhuset. Här finner ni ett stort prima sortiment av textila kollektioner från oss. Vi har även en stor outletförsäljning med utgående mönster, 2:a-sortering, designprover och vävgarner. I butiken har vi även lekhörna för de minsta och museum. Nyfiken på vår tillverkning? En trappa ner finner ni väveriet, där har ni möjlighet att komma riktigt nära och ställa frågor till personalen.

Café / Restaurang

Ekelundhuset är mer än bara shopping! I vårt café kan ni unna er en gofika eller en lättare lunch. Här finner ni småkakor & kondiskakor från Lilla Träslövs Finbageri i Varberg. Våra luncher är egenkomponerade och favoriten är utan tvekan vår Älgfärslasagne som funnit på menyn under flera års tid! Under sommarsäsongen erbjuder vi även kulglass från SIA Glass.

Må bra på köpet!

När du köper en Ekelundprodukt gör du en insats för en mer hållbar värld.

• Härproducerat, vävt hemma i Horred.
• Alla råvaror är ekologiska och certifierade av tredje part.
• Minimerad förbrukning av vatten, energi och kemikalier.
• Arbetarna i alla produktionsled har avtalsenliga löner.

Du är värdefull!

Museum / Utställning

Du är varmt välkommen in i Ekelundhusets museum- och utställningsavdelning. Här kan du ta del av Sjuhäradsbygdens textilindustri, fantastiska föremål, spännande historier och modern textildesign i form av Ekelund Art, som är en kollektion med ljudabsorberande vävda konstverk. I museet får du även ta del av familjen Ekelunds unika historia om att vara världens äldsta dokumenterade textila familjeföretag. Detta är ett givet besök för dig som vill andas in svensk textilhistoria när den är som bäst.

Väverivisning

Här kan du följa hela processen från garn till färdiga vävnader. Rundvandring ger dig också möjlighet att träffa oss alla som jobbar här på Ekelund och ställa frågor runt vävkonstens olika delar i ett modernt väveri.

Väverivisning erbjuds månd-torsd.kl. 11-15 samt fredagar kl. 11-12.30
Väverivisningen är en uppskattad upplvelse som tar ca 30 min. Ni går själva runt i fabriken. Vid varje arbetsstation finns skyltar som beskriver vad som utföres. Vi som arbetar i produktionen är era guider, vi visar och berättar gärna om vårt hantverk. Vid större sällskap (15+ pers) var vänligen att meddela ankomsttid till oss i god tid, för övriga mindre sällskap behövs ej bokning.

Lekrum

Under ett besök i Ekelundhuset kan det finnas behov av en välförtjänt paus för barnen. I vårt välplanerade lekrum är det bara fantasin som sätter gränserna. Här kan barnen släppa loss sin kreativitet och låta leken få ta över. Lekrummet är uppbyggd som en liten gård för att locka fram lek och fantasi. Välkomna till en lekfull paus i vårt fina lekrum.

Ekologiska garner i lin & bomull

I vår butik kan du även se och handla av vårt breda sortiment av ekologiska bomulls-garner. Genom våra stora inköp av garn till produktionen så får vi bra inköpspriser vilket gör att vi kan sälja ekologiskt odlad bomull till mycket bra priser, ungefär samma priser som vad normalt odlad bomull erbjudes på marknaden för handvävningsgarner. Beställ via menyvalet "Vävgarner" i huvudmenyn, butiken@ekelunds.se, 0320 - 80 001, Varbergsvägen 442 - 519 30 HorredPrenumerera på Ekelunds nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och information

Klicka här för att prenumerera

Bussresor

Att komma till Ekelund och få uppleva svensk textiltillverkning idag är ett mål och en upplevelse med många delar.

Vår butik med café och restaurang tar emot er och kan vid ankomst erbjuda allt från en lättare fika till luncher. För att få en inblick i företaget och dess historia kan vi erbjuda föredrag med inspirerande detaljer om vårt arbete här i textilbygden. Efter vårt föredrag är det tid att uppleva på egen hand. Väverivisning sker för alla grupper och börjar vid vår äldsta jacquardvävstol från 1850-talet. Sedan går visningen vidare och man får uppleva svensk textiltillverkning av idag. Efter avslutad visning besöker man vår moderna butik där man kan fynda bland II-sortering och designprover.