Ekelund, Linneväveri i Horred

Välkommen till Ekelund Linneväveri - Sveriges äldsta väveri sedan 1692. Här hittar du ett stort sortiment med flera av våra aktuella textilkollektioner samt en stor fabriksförsäljning av utgående produkter.

Vägg i vägg med butiken finns vår egna utställning och museum. Och är du nyfiken på hur det går till när våra textilier skapas? Varmt välkommen på en gratis visning i vårt väveri, tider för detta finns längre ner på sidan.

Hungrig? Ta en bit mat eller fika i vårt café. 

 

Öppettider för butik och café

Vardagar: 11-17
Lördag: 10-14
Söndag: 11-15

Caféet stänger 30 minuter innan butiken.

Semesterstängt i väveriet!
Från den 15 till 28 juli kommer väveriet att hålla semesterstängt, vilket innebär att vi inte erbjuder några väverivisningar under denna period. Butiken, caféet och museet har öppet som vanligt. Väveriet öppnar igen för visning måndagen den 29 juli.

Observera att det inte sker någon väverivisning på helger och röda dagar.

Hitta till oss!
Varbergsvägen 442, 519 30 Horred
Vägbeskrivning (Google)

 

- Efter att ha besökt Ekelund Linneväveri har jag fått en djupare förståelse och uppskattning för hantverket, passionen och traditionen som vävs in i varje textil.

Anita, deltagare på Ekelunds väverivisning

Outletdelen i Ekelundbutiken

Fabriksförsäljning 

Här hittar du utgående mönster och kollektioner, andrasortering, designprover och mycket mer till oslagbara priser. Vårt sortiment erbjuder en unik möjlighet att fynda högkvalitativa textilier till reducerade priser. Ta chansen att utforska ett brett utbud av vackra och exklusiva textilier som speglar vår rika hantverkstradition.

Väverivisning

Väverivisningen är en uppskattad upplevelse. Här kan du följa hela processen från garn till färdiga vävnader. Du går själv runt i fabriken i din takt och vi som arbetar i produktionen är dina guider och du får gärna ställa frågor runt vävkonstens olika delar i ett modernt väveri.

Öppettider: mån - tors 11-15 & fre 11-12.30. 
Fler än 15+ personer - skicka en föranmälan. 
Från den 15 till 28 juli kommer väveriet att hålla semesterstängt. Väveriet öppnar igen för visning måndagen den 29 juli.

Café med hembakat

I vårt café kan du unna dig en riktig gofika. Här hittar du småkakor, bullar, enklare mat och andra godsaker, både hembakade och från lokala konditorier. Njut av en god paus i vårt mysiga fikahörna. Perfekt för en avslappnande stund med vänner och familj.

Bussresor och större sällskap

Är ni ett större nyfiket gäng som vill ta en blick in i väveriets värld är ni varmt välkomna till oss. Vi på Ekelund erbjuder föredrag med inspirerande detaljer om vårt arbete här i textilbygden. Föredraget följs av en väverivisning som börjar vid vår äldsta jacquardvävstol från 1850-talet och som sedan går vidare till svensk textiltillverkning idag.

Före eller efter visningen tar ni en god hemmabakad fika i vårt café och såklart även en tur i vår stora butik. Här hittar du både älskade klassiker och en stor outletbutik.

Lekhörna med litet hus och leksaker

Lekhörna för de mindre

Fantasin är det enda som begränsar möjligheterna i denna lilla lekhörna, utformad som en charmig gård. Här kan de små utforska, leka och skapa sina egna äventyr i en trygg och inspirerande miljö.

Perfekt för att hålla barnen underhållna medan du njuter av allt annat som vårt butik har att erbjuda.

En vävstol i Ekelunds museum

Museum / utställning

När ni besöker oss får ni inte glömma att titta i Ekelundhusets egna museum- och utställningsavdelning. Här kan du ta del av Sjuhäradsbygdens textilindustri och spännande historier.

I museet får du även ta del av Ekelunds unika historia om att vara världens äldsta dokumenterade textila företag. Detta är ett givet besök för dig som vill andas in svensk textilhistoria när den är som bäst.