SVENSKTILLVERKAT

Något vi med stolthet bär med oss är det faktum att alla våra produkter tillverkas i Sverige, närmare bestämt i vår fabrik i Horred. Här hittar man hela produktionskedjan, från idé till färdig produkt.

Vi har vår egen patentskyddade vävteknik som fått namnet pixelvävning, denna teknik utgör drygt 50% av vår tillverkning och tack vare denna kan vi minska behovet av antalet garnfärger och det minskar även mängden restgarn och behovet av lagringslokal. Vi använder oss också av de traditionella vävteknikerna, det är viktigt för oss att bevara vårt textila kulturarv.

Med vetskapen att nästan all sömnadsindustri har flyttat till lågavlönade länder så har vi valt att behålla detta i fabriken, vi har två sömnautomater där mer än 90% av vår sömnad sker. Sömmerska är ett av de yrken som ger flest skador pga upprepade rörelser, med sömautomater eliminerar detta problem.

Vi har ett eget lager, därifrån packas alla ordrar manuellt av vår personal. Detta gör att vi kan se till att produkterna packas i paket av rätt storlek och utan onödig luft.

I vår produktion finns alla maskiner som behövs för att skapa våra produkter, när vi saknat någon maskin som inte finns på marknaden så har vi skapat våra egna lösningar. Ett exempel på detta är vår beredningsmaskin, dennes syfte är att krympa, skrynkelfribehandla och mangla våra textilier. Anläggningen har unika egenskaper som gör att den påverkar miljön avsevärt mindre än traditionell teknik. Den är helt sluten mot avlopp, har halverad energiförbrukning, kan köra flera vävbanor i bredd samtidigt och den lämnar inga märken i kanterna efter de nålar som håller tyget.