Svensktillverkat från Horred

Det är med en känsla av stolthet och dedikation som vi följer varje steg i tillverkningsprocessen av våra produkter, vilka med omsorg framställs här i Sverige, närmare bestämt i vår fabrik i Horred. Här, i hjärtat av vår verksamhet, finner man den fullständiga produktionskedjan - från koncept till färdig produkt.

En betydande del av vår tillverkningsprocess utgörs av vår egen patentskyddade vävteknik, känd som pixelvävning, som utgör över hälften av vår totala produktion. Denna teknologi möjliggör inte bara en minskning av antalet garnfärger, utan minimerar även mängden restgarn och behovet av lagringsutrymme vilket går hand i hand med vår vision att minimera det avtryck som görs i miljön av vår produktion. Vi hyser även en djup respekt för de traditionella vävteknikerna, vilka utgör en viktig del av vårt textila arv som vi strävar efter att bevara.
 

 

Med ett stort fokus på hållbarhet och miljö, använder vi enbart 100% ekologisk bomull och lin i vår textilproduktion. Dessutom är vi stolta över att vara GOTS-certifierade, vilket innebär att vi följer de strängaste globala standarderna för ekologisk textilproduktion och socialt ansvar.

I en tid där en stor del av sömnadsindustrin har förlagts utomlands, har vi med eftertanke valt att behålla denna process inom våra egna väggar. Dels för att säkerställa kvalitet och kontroll på produktionen, men också för att minimera transporter och behålla arbetstillfällen i Horred. Här används två sömnadsautomater, vilka svarar för över 90% av vår sömnad. Dessa automater eliminerar de risker för skador som ofta är förenade med repetitiva rörelser i sömnadsarbetet.

Vår dedikerade personal hanterar manuellt alla ordrar från vårt eget lager. Denna noggrannhet säkerställer att varje produkt paketeras med rätt mått, utan onödig utfyllnad och med en oöverträfflig personlig service för våra kunder. I vår produktionsenhet finner man samtliga maskiner som krävs för att skapa våra produkter. Där vi har saknat specifik utrustning på marknaden har vi själva utvecklat lösningar. Ett exempel på detta är vår beredningsmaskin, vilken med precision krymper, behandlar för skrynkelfrihet och manglar våra textilier. Denna anläggning utmärks av unika egenskaper som medför en betydligt mindre påverkan på miljön jämfört med traditionell teknik. Den är helt sluten mot avlopp, åstadkommer en halverad energiförbrukning, kan behandla flera vävbanor i bredd samtidigt och lämnar inga märken i kanterna efter de nålar som håller tyget på plats.

Hjärtligt välkommen in i väveriet för att lära dig mer om vår produktion nästa gång du har vägarna förbi Horred!