Designvikarie


Vi söker ett heltids föräldravikariat till vår designavdelning. Initialt 6 månader med start efter sommaren, eventuellt längre. Jobbet sker på plats i Horred.

Vad kommer din roll innebära?

Arbetet som textildesigner hos oss är till största delen att ta fram mönster och designer, samt att göra vävfiler till vår kollektion och till kunders specialvävningar. Vi arbetar med programvaran EAT, som både innehåller ritprogram, vävprogram och simuleringsdel.

Vi samarbetar med många designers där vi väljer ut de mönster som vi känner passar att väva i någon av de olika tekniker vi har. Via vävprover förfinas designen innan den går i produktion.

En stor del av vävningen sker med vår egen patentskyddade vävteknik, pixelvävning. Tekniken ger optimal flexibilitet, vi kan på samma vävmaskin väva alla olika mönster i valfria antal utan att ändra på varken varp eller väft, vi laddar bara in en ny fil.

Vill ni veta mer om arbetsuppgifterna kan ni höra av er till Caroline på telefon 0790 069498 eller mail caroline@ekelunds.se

Dina erfarenheter

Vi tror att du har en bakgrund inom design, gärna textildesign, och uppskattar mötet mellan traditionellt hantverk och modernt formspråk. Du är kommunikativ, initiativrik och självgående. Erfarenhet av EAT är meriterande.

Övrig information

  • Start: Efter sommaren
  • Omfattning: 6 månader, eventuell möjlighet till förlängning
  • Placering: På plats i Horred
     

Låter detta som en tjänst för dig? Ansök redan idag genom att maila ditt CV och personligt brev till jobba@ekelunds.se